Çarşamba, Ocak 18, 2006

KARIYERLI KADINLAR COPCATANA GIDIYOR MUS???

Eskiden aileler arası çöpçatanlar vardı. Kızla erkeği bir araya getirip “hayırlı bir iş”e vesile olmaya çalışırlardı. Uzun zamandır çöpçatanlık belli bir kurumsallık çerçevesinde yapılıyor. Yedi yıldır bu işle uğraşan Haluk Tin, en popüler çöpçatan firmalarından birinin kurucusu.

Aile Yapı Merkezi, 1999 yılında Kadıköy’de kurulmuş. Ardından da Şişli şubesi faaliyete geçmiş. 2000 yılının Eylül ayından beri tam anlamıyla evlendirme faaliyetlerine başlayan merkez sayesinde bugüne kadar 100’den fazla çift evlenmiş. Üyelik sistemiyle çalışan merkeze başvuranların yüzde 58’i kadın, yüzde 42’si erkek.

Yıllardır yurtdışında yaşayan Boğaziçi Üniversitesi mezunu Haluk Tin, Türkiye’ye gelip de neden bu işi kurduğunu şöyle anlatıyor: “Ben turizm, ticaret gibi işler yapıyordum. Türkiye’de de bir iş kurmak istedim. Araştırma yaptım ne olabilir diye. Çevreye baktığımda herkesin derdi yalnızlık. O yüzden de bu konuya el attım. 20 yaşında da üyemiz var, 85 yaşında da. Türkiye’nin her yerinden geliyorlar. Son yıllarda üyeler www.aileyapi.com adlı sitemiz yoluyla daha çok başvuruyorlar.”

HAFTA SONU BULUÅžMA ZAMANI

Aile Yapı Merkezi’nde bu iş için çalışan bir ekip var. Formlar ekip tarafından değerlendiriliyor ve uyumlu çiftler birbirleriyle tanıştırılıyor. Tanıştırmalar ise hafta sonları, Kadıköy ve Şişli’deki ofislerde gerçekleştiriliyor. Her hafta ortalama 40 çift buluşuyor.

Aile Yapı Merkezi kurucusu Tin, başvuranlara uygun bir eş bulmayı garanti ettiklerini söylüyor. Ama iyi sonuç almak için başvuru sırasında doldurulan formun önemine dikkat çekiyor. Formda ayrıntılı olarak her türlü soru var. Hangi rengi seversiniz sorusundan yemek zevkine, hobilerden cinsel fantezilere kadar ayrıntı mevcut. Fiziksel görüntü, kişisel özellikler de formdaki soru sayfaları arasında. Üyelerle buluşma sırasında çiftler birbirini beğenir de ilişkiye başlarlarsa üyelikleri pasif duruma düşüyor. Nişanı bozup aktif üye olarak devam etmek isteyenler de oluyor. Merkezin kurucusu Haluk Tin, modern çöpçatanlık merkezine özellikle eğitimli kariyerli kadınların rağbet etme nedenini şöyle açıklıyor: “Bir örnekle anlatayım. Mesela İstanbul’un sosyetik bir semtinde eczacılık yapan bir kadın üyemiz var. ‘Ben akşam sekize kadar çalışıyorum. Bir çevrem var ama onlara ben evlenmek istiyorum diyemem ki. Gece hayatım da yok. Yani ev iş arasında gidip gelirken bir hayat arkadaşı bulamıyorum’ dedi. Doğru da söylüyor. Bu eczacı hanım gibi üyelerimizin yüzde 75’i üniversite mezunu, diğerleri ilk-ortaokul ve lise mezunları. Beş yıl önce ilk çiftimizi evlendirdik. Ardından emekli albay ile emekli öğretmen evlendiler. Başvuruların arasında genel müdürler, konsoloslukta çalışanlar bile var. Bu kadar üyemiz arasında boşanan çift sayısı sadece iki. Zaten bize başvuranlar kişiliği oturmuş tipler olduğu için birbirlerine daha çok sarılıyorlar.”

Formdaki cinsellik soruları

Merkeze kayıt olmak için bir sözleşme imzalanıyor ve 15 sayfalık bir form dolduruluyor. İşte sorular...
• Evlilikte cinsel uyum gerekli midir?
• Cinsel yönden sorununuz var mı?
• Cinsellikte fantezi gerekli midir?
• Ters ilişki nomal midir?
• Oral ilişki normal midir?
• Cinsel ilişki sayısı ayda ne kadar olmalıdır?
• Porno yayınları seviyor musunuz?
• Haftada kaç kere banyo yaparsınız?


Bu yaşa gelip hala mutluluğu yakalayamamış olanlar , kariyer yapmaktan evliliğe vakit bulamayanlar , ilk evliliklerinde mutlu olamamış ve şansını ikinci kez denemek isteyenler kimbilir aradığınız kişi belki de burada karşınıza çıkacak.Bir tıklayın derim ben:-)

Hiç yorum yok: