Pazar, Ocak 08, 2006

CÄ°LT BAKIMIYLA Ä°LGÄ°LÄ° TEMEL BÄ°LGÄ°LER

CÄ°LDÄ°NÄ°ZÄ° TANIYOR MUSUNUZ ?...
Her mevsim bakıma ihtiyacı olan cildinize, özellikle yaz aylarında daha fazla özen göstermeniz gerekiyor. Güneş, deniz ve rüzgarın cilt üzerindeki olumsuz etkilerini silmek için cilt tipinizi ve ona nasıl bir bakım uygulamanız gerektiğini biliyor musunuz? Genç ve taze bir cilt için maske, besleyici ampüller, peeling ile yapılan bakımlara ihtiyacınız var.Güzelleşmek için yapmanız gereken sadece kendinize biraz zaman ayırmak.Hatta evde, kendi güzellik merkezinizi bile yaratabilirsiniz.
SÄ°ZÄ°N CÄ°LT TÄ°PÄ°NÄ°Z HANGÄ°SÄ° ?
Kuru ciltler
Cilt, güneş, rüzgar, kuvvetli sabunlar, dengesiz beslenme, yaşlanma, yeterli sıvı almama, yanlış kozmetikler, kullanılan ilaçlar ve çevre faktörleri nedeniyle kuruyabilir. ayrıca, cildi besleyen sebumu (yağ) üreten yağ bezlerinin yeterli çalışmaması da cildi kurutabilir.Bu tip ciltlerin bakımında etkili bir nemlendirici çoğu zaman yeterlidir. Besleyici nitelikteki kolajen ampulleri ile bakımınızı tamamlamak sizi sonuca daha çabuk ulaştırır. ancak her şeyden önce cilt, her gün çok iyi temizlenmelidir. Çok gerekmediği sürece bu tip ciltlere peeling yapılması tavsiye edilmez. Kuru ciltlerin bakımında nemlendiriciler ve yoğun nemlendirici maskeler kullanabilirsiniz.
Yağlı ciltler
En belirgin özelliği aşırı yağ salgılaması, normal ve kuru cilt tiplerine oranla daha kalın bir üst tabakaya sahip olmasıdır. Bu tip ciltlerin en büyük problemi, kir ve yağların bileşiminden oluşan siyah noktalar ve geniş gözeneklerdir. Cildin yağlanmasına sebep olan etmenler arasında, ergenlikte hormon dengesizliği, yağlı gıdalarla beslenme, sıcak ve nemli hava sayılabilir. Cildi yağlı olanların en sık başvurduğu yollardan biri ciltlerini sık sık yıkamalarıdır. Fakat cildi bu denli sık yıkamak, sadece yüzeydeki yağı ve cildin doğal koruma kalkanı asit örtüsünü alır.Bu da mikropların deriye daha kolay işlemesine neden olur, deri altına sıkışmış yağ, kir, ölü hücre ve bakterileri temizlemez. Yağlı ciltlerin bakımında, yağ dengesini düzenleyen ürün serilerini kullanabilirsiniz.
Karma cilt
Karma ciltlerin en tipik belirtisi, alın, burun çevresindeki (T bölgesi) parlamalardır. bu bölgedeki yağlanmaya karşı yanak bölgesindeki cilt kurudur. Problemli bölgenizin bakımını özel bakım ürünleriyle, losyonlar ve yağsız kremlerle yapabilirsiniz. Yanaklarda ise kuru ciltlere uygun krem ve ampuller tavsiye ediliyor.
NASIL CÄ°LT BAKIMI YAPACAÄžIZ ?
Her kadın cildine özen gösterir. Uzmanlar sağlıklı ve genç bir cilde sahip olmak isteyen kadınlara evde ya da bir uzman tarafından enstitülerde cilt bakımı yaptırmalarını öneriyorlar.
Temel cilt bakımı:
45-60 dakikada tamamlanabilen bu bakımda, seanslar ayda 1 kez tekrarlanır. Temel cilt bakımı cildin temel ihtiyaçlarının yer aldığı temizlik, nemlendirme, sıkılaştırma ve tazeleme işlemlerinden oluşur. Bu esnada cildi rahatlatmak için cilde masaj uygulanır. Bu masajla belli noktalar uyarılarak cilde elastikiyet ve rahatlık kazandırılır.
Göz bakımı:
Göz çok özel bir bakım gerektirtigi için, uygulama diğerlerinden farklıdır.Bu bölgede göz kapaklarına elastikiyet ve göz çevresine nem kazandıran özel serumlar ve maskeli göz çevresi bakımları tercih edilir.
Özel serum tedavisi:
Kırışıklık ve elastikiyet kaybı olan ciltlere uygulanan özel bir tedavidir.
Soft Peeling (AHA içeren ürünlerle cilt soyma tedavisi):
Soft peeling ile kırışıklıklar,pigmentasyon ve akne tedavisinden sonraki izler yok edilir

Hiç yorum yok: