Perşembe, Ocak 19, 2006

KADINLARIN SIFRESINI COZEN KITAP???

Gazeteci Serkan Oral’ın “Ojeli Aşk” kitabı Arkadaş Yayınevi’nden çıktı. Kitap, gerçek bir aşk hikâyesinden yola çıkarak kadınlar ne söyler, erkekler ne anlar sorusuna yanıt arıyor. Oral kitaba zaman zaman şiirler koyarak kitabı renklendirmeye çalışmış. Şiirlerle ve kitabın genel anlatımında iki sevgili arasında başlayan aşkı ‘e mailler’den takip edebiliyorsunuz, elbette bitişini de.

Oral, kadınları anlama kılavuzu hazırlarken hemcinslerini kızdıracak çıkarımlarda da bulunmuş. Ona göre kadın ruhu çok daha ince ama erkekler onların ne demek istediğini, neyi söylediğini de pek anlamıyor.

Anlaşılan kendi kişisel tecrübelerine dayanarak çıkarımlar yapan Oral bunu erkeklerle paylaşmak istiyor ama kızmadan da yapamıyor.

Kitaptaki ilginç bölümlerden biri de “Genç Türklerin Aşkları.”

Bu bölümde Oral “Aşk aldatma üzerine kurulmaz. Aldatan kadın ya da erkek, aldanmayı ve aldatılmayı göze almalı” diyor ve ekliyor: “Kazanova mutlu ölmedi. Öyle yaşamaya çalıştı sadece.”

Yine Genç Türklerin Aşkları’ndan ilginç bir çıkarım daha: “Genç Türklerin aşkında İsa’nın son yemeği tablosu var: Ortada kadın, sağında yeni sevgilisi var. Solunda ex sevgilisi, onun yanında yeni sevgilisinin ex sevgilisi...”

Şimdiden üçüncü baskısını yapan kitabın kapağında da tanıdık bir isim var: Danimarka Büyükelçisi’nin manken kızı Liza Hoppe. Hoppe, Oral için kamera karşısına geçerek poz verdi.

Hiç yorum yok: