Çarşamba, Şubat 01, 2006

INTERNETTE POLISIYE ROMAN KEYFI :-)

Polisiye edebiyat meraklıları için yeni bir internet sitesi kuruldu. http://www.cinairoman.com/ adresinden ulaşılabilen sitede , Türkçe yayınlanan binlerce telif ve tercüme polisiye kitabın künyesini, yeni çıkan polisiye romanları, ve polisiye edebiyatla ilgili haberleri bulmak mümkün.
Kısa süre önce oluşturulan site, polisiye edebiyatın “Türkçe’deki adresi “ niteliğinde...Türk ve yabancı yüzlerce yazarın binlerce kitabının künyesi, kapak resimleri, yazarların kısa biyografileri , yeni çıkan polisiye romanlar, ve polisiye edebiyatla ilgili haberlerin yer aldığı sitede , okuyucuların polisiye edebiyatla ilgili her türlü görüşünü dile getirdiği ve karşılıklı kitap alışverişi yapabildikleri forum sayfası da bulunuyor.
Sitenin en dikkat çekici yanı ise polisiye edebiyatın önde gelen isimlerinin eserlerinin de tefrika edilecek olması. Sitede ,ilk tefrika 23 Ocak 2006’da ünlü Belçikalı polisiye roman yazarı Georges Simenon ‘un “Katili Herkes Bulamaz “adlı eseriyle başladı.
Sait Faik tarfından çevrilip, 1948 yılında Hürriyet gazetesinde tefrika edilen öykü, 12 bölüm halinde okuyucuyla buluşacak.
Hepinize iyi okumalar:-)

Hiç yorum yok: