Bu aralar çok sık yaptıÄım ve tarifini Sana'nın Kek ve Kurabiye Tarifleri kitabından aldıÄım bir elmalı kek tarifini buraya eklemek istiyorum.Kızım çok sevdiÄi için bizim evde 3-4 günde bir bu kek ve benzerleri piÅiyor.Aslında bu tarifi ilk olarak ablam keÅfetti ve bende onda yiyerek çok beÄendim , çok da pratik ve ekonomik olduÄu için (sadece 2 yumurta yetiyor) sık sık yapıyorum.Neyse lafı fazla uzatmadan tarifine geçiyorum.
Tarçınlı Elmalı Kek Malzeme Listesi: - 1/2 paket Sana yaÄı -ya da aynı miktarda sıvı yaÄla da güzel oluyor - 2 adet yumurta (oda sıcaklıÄında) - 2 su bardaÄı un - 1 su bardaÄı toz Åeker - 1 çay bardaÄı süt (80 ml) - 2 çay kaÅıÄı kabartma tozu - 1 paket vanilya - İçi İçin - 2 küçük boy elma - 1 tepeleme yemek kaÅıÄı toz Åeker
- 1 çay kaÅıÄı tarçın
HazırlanıÅı
- Fırınınızı 175°C ye ısıtın. Kare kek kalıbını yaÄlayın ve hafifçe unlayın.
- Sana yaÄını eritin, soÄumaya bırakın.
- Kabartma tozu, vanilya ve unu birlikte bir kaba eleyin.
- Elmaların kabuÄunu soyun, rendeleyin. Bir tencereye Åekerle birlikte koyun, elmalar hafif diri kalıncaya kadar orta ateÅte yaklaÅık 5 dakika piÅirin. AteÅten aldıktan sonra tarçını ekleyip karıÅtırın ve soÄumaya bırakın.
- Yumurtaları ve Åekeri, derin bir kapta mikserin orta hızında 2 dakika çırpın.
- EritilmiÅ, soÄutulmuÅ Sana yaÄını ve sütü ilave edin, 1 dakika daha çırpın.
- ElediÄiniz unlu karıÅımı ilave ettikten sonra mikserin yavaÅ hızında 1 dakika çırpın.
- PiÅirdiÄiniz elmayı keke ekleyip tahta kaÅıkla karıÅtırın.
- Kek hamurunu kalıba dökün.
- Ãnceden ısıttıÄınız fırında yaklaÅık 50 dakika piÅirin.
- Fırından çıkartın.Ilık hale geldikten sonra kek kalıbından çıkartarak servis tabaÄına alın. SoÄuduktan sonra servis yapın.
- Not: Kek için kullanacaÄınız yumurta ve yaÄ mutlaka oda sıcaklıÄında olmalıdır. Aksi halde kek iyi kabarmaz.
|
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder