Çarşamba, Aralık 14, 2005

ELMALI KEK


Bu aralar çok sık yaptığım ve tarifini Sana'nın Kek ve Kurabiye Tarifleri kitabından aldığım bir elmalı kek tarifini buraya eklemek istiyorum.Kızım çok sevdiği için bizim evde 3-4 günde bir bu kek ve benzerleri pişiyor.Aslında bu tarifi ilk olarak ablam keşfetti ve bende onda yiyerek çok beğendim , çok da pratik ve ekonomik olduğu için (sadece 2 yumurta yetiyor) sık sık yapıyorum.Neyse lafı fazla uzatmadan tarifine geçiyorum.

Tarçınlı Elmalı Kek
Malzeme Listesi:
- 1/2 paket Sana yağı -ya da aynı miktarda sıvı yağla da güzel oluyor
- 2 adet yumurta (oda sıcaklığında)
- 2 su bardağı un
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı süt (80 ml)
- 2 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- İçi İçin
- 2 küçük boy elma
- 1 tepeleme yemek kaşığı toz şeker

- 1 çay kaşığı tarçın

Hazırlanışı

  • Fırınınızı 175°C ye ısıtın. Kare kek kalıbını yaÄŸlayın ve hafifçe unlayın.
  • Sana yağını eritin, soÄŸumaya bırakın.
  • Kabartma tozu, vanilya ve unu birlikte bir kaba eleyin.
  • Elmaların kabuÄŸunu soyun, rendeleyin. Bir tencereye ÅŸekerle birlikte koyun, elmalar hafif diri kalıncaya kadar orta ateÅŸte yaklaşık 5 dakika piÅŸirin. AteÅŸten aldıktan sonra tarçını ekleyip karıştırın ve soÄŸumaya bırakın.
  • Yumurtaları ve ÅŸekeri, derin bir kapta mikserin orta hızında 2 dakika çırpın.
  • EritilmiÅŸ, soÄŸutulmuÅŸ Sana yağını ve sütü ilave edin, 1 dakika daha çırpın.
  • ElediÄŸiniz unlu karışımı ilave ettikten sonra mikserin yavaÅŸ hızında 1 dakika çırpın.
  • PiÅŸirdiÄŸiniz elmayı keke ekleyip tahta kaşıkla karıştırın.
  • Kek hamurunu kalıba dökün.
  • Önceden ısıttığınız fırında yaklaşık 50 dakika piÅŸirin.
  • Fırından çıkartın.Ilık hale geldikten sonra kek kalıbından çıkartarak servis tabağına alın. SoÄŸuduktan sonra servis yapın.
  • Not: Kek için kullanacağınız yumurta ve yaÄŸ mutlaka oda sıcaklığında olmalıdır. Aksi halde kek iyi kabarmaz.

Hiç yorum yok: